nøkkel

Hvem har laget nøkkel for første gang?

Nesten 200 hundre år siden, En mann har laget nøkkel av tre for første gang. Huset hans var gammel og hadde en gammel dør. Han laget nøkkel for å åpen og låse døra si. Han var fra Amerika. Han hetter Vilhelm.

Han var 40 år, Han bodde i skogen. Vilhelm hadde familie, men mistet alle familien sin. Han bodde alene i det lille hus. Han finner mat fra skogen som han bor. Vilhelm ønsket å lage en nøkkel med jern.

Fra Amerika han reist til Spania med en stor båt.

For 200 hundre år siden Spania var moderne (bedre en Amerika) derfor Vilhelm reist til Spania.

Han lette veldig mye for å finne et sted (fabrikk) for å lage  nøkkelen sin med jern. Heldigvis etter vært han kan laget bare en nøkkel av jern. Han ble glad fordi han fikk laget nøkkel av jern.

Han ble kjendis i folka, Jeg kan si at Vilhelm var en superhelt. For 200 hundre siden det var ikke så lett å lage en ting selv(nøkkel). Men Vilhelm gjorde det.

Politikere visste at Vilhelm laget nøkkel selv. President i Spania inviterte folka og Vilhelm til hjemme sine, For å vise nøkkelen til folka. Mennesker kommet i hjemme til president.President viste mennesker  hvem er Vilhelm.

hvorfor han er her?

President sa til folk at Vilhelm er helt fordi han laget en nøkkel selv. Mennesker tenkte det er sant at Vilhelm laget en nøkkel selv. Men hvorfor vi må vite det? hvorfor? hvor vi kan bruker det og hvordan vi kan?

Det var spørsmål for mennesker.

Fordi de hadde  heller ikke sett det før, en sånn nøkkel. På den dagen at nesten alle mennesker var i hjemme til president Vilhelm har laget lås for nøkkel sin. Han viste folka at hvor vi kan bruker nøkkel og hvordan vi kan bruke den. Etter vært folka ropet at Vilhelm er et stor mann i verden, Noen ropet at han er superhelt. Han laget en ting som vi viste heller ikke det og sett ikke før.

Folk ønsket at Vilhelm må lage mange nøkler som han kan, Fordi vi trenger det mye. Det er nødvendig for oss (tyver) Folka hørt at Vilhelm hadde besøkt president i hjemme sin og Vilhelm lovet president at han skal bo her (Spania) Og lager mye nøkler for mennesker som han kan. Egentlig det var hyggelig og gode nyheter for mennesker.

Viktigere var det. Det var godt at Vilhelm skal bo i Spania. Han vil ikke reise tilbake til hjemland sin.

Han ønsket å jobbe snart (start jobbe) Men en dag han reiste til stranda for å bade, Der var mye folk. Han mistet nøkkel sin. Han tenkte, til hvem jeg må sifra om nøkkelen?

Vilhelm ble veldig trist. Fordi den var original nøkkel. Han lette mye for å finne nøkkel sin, men han fant ikke nøkkel sin. Men ei dame fra Spania fikk den nøkkel, men hun sa ikke til noen at jeg fant nøkkel til Vilhelm. I hele verden var bare den nøkkel. Vilhelm ønsket og ha med nøkkel sin den hadde mye verdi for Vilhelm. Nøkkelen var orginal og han jobbet hardt å lage den selv for første gange i verden.

Men han fant ikke nøkkel sin dessverre. Han sa til folka at jeg mistet nøkkel min, Hvem fant den? Men ingen sa at jeg fant nøkkel din.

Når mennesker hørte den trist nyheter. De ble veldig trist noen gråte enda, Den hadde ikke verdi bare for Vilhelm.

Vilhelm forsatte roper og sa. Hvem fant nøkkel min eller hvem fikk nøkkel min, vær så snill gi meg tilbake!

Hvis noen av deres (mennesker) fant nøkkel min og gir meg tilbake jeg lover at jeg vil gi utdanning han/hun skal lære hvordan vi kan lage nøkkel. Men ingen sa at jeg fant din nøkkel! Han var veldig trist og lei seg, Vilhelm sa til folka. Hvis jeg ikke finner min nøkkel jeg reiser tilbake i hjemmeland min.

Når hørt den folka ble de veldig trist. Vilhelm var veldig viktig og hadde verdi i Spania. Etter vært han fant ikke nøkkel sin. Vilhelm bruket lovet sin. Han reist tilbake til Amerika. Etter at han reist til Amerika.

Hun fant som nøkkel. Navn til den damen var Lilla.

Lilla tenkte mye selv. Hun tenkte at jeg kan heller ikke bo i Spania jeg må flytte herfra. Hun tenkte hvis jeg si til mennesker at jeg har den nøkkel, de dreper meg kanskje enda, Hvis  folka ikke dreper meg,  president vil drepe meg eller jeg må gå i fengsel.

Tilfeldig Lilla besøkt Jan på et resturant.

Jan jobbet før i den fabrikk som Vilhelm laget nøkkel sin. Lilla sa til han. Jan jo jeg har den nøkkel.  Når Jan hørt det at den nøkkel er på Lilla det var utrolig for Jan! Jan ønsket å rope og si til folka at Lilla har den nøkkel.

Lilla er en tyv.

Men Lilla holdt over munnen til Jan. Og sa til han du må være rolig jeg har en bra forslag for deg. jeg trenger deg for å lage mye nøkler. Jeg tenkte mye at jeg kan heller ikke bo i Spania sa Lilla.

Jeg skal flytte fra Spania til Norge.

Jeg skal lage mye nøkler der i Norge. Jeg trenger deg, jeg ønsker deg for å lage mye nøkler, Du opplevde det. Du er flink å lage nøkkel og låser. Plizzzz hjelp meg.

Kan du hjelpe meg Jan sa Lilla?

Jan sitte bare rolig og hører til Lilla. Og sa Lilla Hvis du bli med meg til Norge? Jeg garanterer deg du blir RIK. RIK. Og du har bra liv, Hus, Dame og …. som du vil.

Lilla var smigrende.

Når Jan hørte at jeg bli heldigvis rik og lager bra hus og liv ….. Jan ble fornøyd.

Jan sa, jeg skal bli med deg. Men jeg håper at vi gifter oss. Lilla sa sakte, jeg håper også Jan.

Etter noen dager begge to rømte fra Spania til Norge med båt. 30 dager Jan og Lilla vært på vei til Norge. Når kommet de i Norge. Norge var anonym for Jan og Lilla, Lilla og Jan sov ute for noen måneder de hadde heller ikke hus eller hytta etter vært. De laget et hus det var nærmere til skogen.

Når Lilla og Jan kommet i Norge de hadde stor problemer.

De trengte mange ting for å lage nøkkel med jern, De hadde ikke nok penger for å kjøpe mat og ande ting som trengte.

Og kjennet ikke noen å få låne penger. De hadde ikke andre vei å stjele noen som trengte. Lilla stjal mere enn Jan. Etter 2 år som tyver de hadde alt som de trengte for å lage nøkkel med jern, Lilla og Jan bestemme å forsette å lage nøkkel.

Jan sa til Lilla at du må lære av meg, At hvordan lager jeg lås. Hvis du lært det da du må lage låser og jeg skal lage nøkler,  Lilla lært Etter noen dager at hvordan mann lager lås. Jan forstå at Lilla er klar og kan lage låser.

Jan tenkte selv og sa til Lilla.

Vi er klar nå synes jeg. Er du klar for å lage mye nøkkel og lås sa Jan?

Lilla sa ja ja. Jeg er helt klar! Da vi kan start jobbe. De starte jobbe sin.

Hele dager og helt til midnatt Lilla og Jan jobbet veldig hardt for å lage nøkler og låser, Hverdag de blir svakere enda, De sovet heller ikke så bra, Og spiste ikke nok Og godt, De prøvde hardt for å lage nøkler.

På to måned de laget  49 nøkler  og 49 låser. Lilla og Jan bestemte samme at vi må gi ut med en gang (alle nøkler og låser) Og vi selger dem for 1 kr for hver nøkkel og lås. Egentlig alle nøkler og låser med en gang kommet ut. Når nøkler kommet ut Jan og Lilla fortelle til folka. Hva er nøkkel og hva er lås og hvordan vi kan bruker det og hvor vi kan bruke det.

Lilla og Jan forklart mye for mennesker, Dere må ha nøkkel og lås, Vi fikser det for dere Det er nødvendig for dere, Når dere går ut låse døra og ta nøkkel sin med, tyver kan heller ikke å åpne døra sin å stjele noen ting, Det er passer godt (DOND,T WORRING) Men folka kjøper ikke nøkler og låser.

Folka tenkte vi trenger ikke det, De tenkte at det er dyrt, Vi kan ikke betalte mye penger for et lås og nøkkel. For 200 hundre år siden 1 kr var mye penger.

Jan og Lilla ble skuffet de tenkte at vi ikke selge dem, Vi har ikke så mye kunder.

Men etter noen uka Lilla og Jan fikk mye kunder, På et måned Lilla og Jan solgte alle nøkler og låser sine. Folka vist det hvor er Lilla og Jan, Og hvor bor de. Hver dag folka kommet hjemme til Jan og lilla sin, Bestille nøkkel og lås.

Etter på Jan og Lilla laget mye nøkler og låser og selger på mennesker.

Alle mennesker var fornøyd og liket det (nøkler og låser). Presidenten også. Lilla og Jan fikk en ny fabrikk i gave fra president i Norge. Og de ble oppmuntret av både president og andre folk.

(Navn til fabrikk var moderne med stor bokstav)

Etterpå Lilla og Jan hadde mye elever i fabrikk sin for jobbe fordi folka bestille mye nøkler og låser.

De laget mye nøkler og låser og sendt ut av landet også. Nesten alle land ønsket nøkler og låser Lilla og Jan sin. De hadde mye kunder! Lilla og Jan ble rik, Laget bra liv som ønsket de. Og de giftet seg sammen. De fikk to barn en gutt (Jaki) var eldst Og ei jente(Naz). Jaki og Naz var veldig vakre og rike også, De var veldig heldige.

Lilla og Jan ble kjendis nesten i hele verden.

Men etter mange år Vilhelm visste  hvem fikk nøkkel hans, Og hvor bor de. Men han kommet ikke til Norge for hevn, Fordi det var lang vei fra Amerika til Norge egentlig.

To år etter at Vilhelm dødd, En kveld Jan og Lilla var gjest, Når de kommer tilbake på hjemme sin, Noen angrep og drepte dem. Til nå, vi vet ikke hvem som drepte dem.

Folka tenkte at Lilla og Vilhelm var  Superhelter, Til nå også.

Etter på Jaki og Naz var på fabrikken. Nå er de også døde.

Men i dag har jeg mottatt den originale nøkkelen fra ei dame, Jeg fikk den nøkkel bare for en time! Hun tok tilbake nøkkel sin dessverre. Hun sa det er lykkenøkkel Sina.

 

 

 

 

 

3 kommentarer om “nøkkel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s